SĂPUN APICOL

DSC_6473s

Am făcut acest săpun cu gândul la stupi, la albine, la flori (deși mierea folosită este una specială, neflorală, obținută cel mai greu, exclusiv în zone de pădure, adesea de conifere, locuri ferite în mare măsură de poluare, fiind considerată cea mai curată miere)  și apoi în sens invers până la produsele acestor insecte pe care nu le prețuim suficient de mult. Este un săpun plin-plin de bunătăți, de la macerate de sezon (am pus 2 feluri de FLORI DE SALCÂM în ULEI DE MĂSLINE EXTRAVIRGIN), la produse apicole în cantitate remarcabilă, pentru că noi folosim mierea în mod uzual la săpunuri – PUDRĂ DE POLEN, PROPOLIS, MIERE DE MANĂ BIO, la uleiuri selectate cu grijă, plus LAPTE CRUD DE CAPRĂ și un sfert din lichid gel proaspăt de ALOE VERA de la plantele noastre și MĂTASE NATURALĂ. Mirosul este discret, dat atât de către produsele apicole, cât și de uleiurile esențiale folosite. Culoarea este una naturală, dată exclusiv de către ingrediente.

POLENUL, prin prezența și varietatea vitaminelor, aminoacizilor și mineralelor, are acțiuni terapeutice preventive și curative asupra pielii, respectiv a tenului, oferindu-i o multitudine de principii active, pe care albinele le transmit în stare pură.
PROPOLISUL este un amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori. Nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.
MIEREA DE MANĂ are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind în ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii.
FLORILE DE SALCÂM conțin substanțe ete­rice și au astfel efect emolient și calmant asupra pielii, pe care o întineresc și căreia îi dau strălucire.

butoncc1230

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s